Övernatta i fäbodstuga eller i loftet på ladan

I sommar kommer vi att erbjuda övernattningar i vår fäbod under vissa tider.

I Gammelatugan kan man bo i en riktigt gammal fäbodstuga med sängar bäddade med halmmadrasser precis som förr i tiden. Där finns köksspis som eldas med ved, en öppen spis, samt en liten gasolkula för enklare matlagning. Stugan består av storstuga och kök som är utrustat med husgeråd för enklare matlagning. Vatten kommer från brunn, disk sker utomhus, utedass.

Nystugan är en ganska nyligen inredd gammal timmerstuga med en tarrsäng, varav underslafen är 120 cm och överslafen 80 cm, utrustad med modernare madrasser. Denna stuga har ett rum med en köksspis som eldas med ved, samt en liten gasolkula för enklare matlagning. Vatten från brunn, disk sker utomhus, utedass.

Sovloftet finns i den gamla ladan som numera är inredd som meditations- och yogalokal. På loftet finns möjlighet till primitiv övernattning i medhavd sovsäck på liggunderlag eller på madrasser. Här finns ingen köksutrustning och ingen värmekälla. Vatten från brunn, utedass.

***

Vi vänder oss i första hand till personer som söker lugn och ro, samt natur och kultur upplevelser. Fäboden används förutom att driva fäbodbruk också för retreater, varför det inte är en passande plats för festande.Vissa kvällar i veckan anordnas meditation och yoga i ladan, vilket intresserade hyresgäster kan delta i.

Frånvaron av el och rinnande vatten är en del av charmen i fäboden.Det går dock att få ladda mobilen via solcell i stugan där vi själva bor. Rökning samt eldnng utomhus ej tillåten.

Frukost kan under vissa tider förbeställas i samband med bokning, och serveras då hos mig i Storstugan eller fås i frukostkorg till det egna boendet.

Inf. och bokning: Inger Annadotter Wiklund

Tel/sms: 070-655 59 78

Mail: inger.wifor@gmail.com